R. Frimmel už nie je poslanec v BSK, podľa Glváča pre praktiky SDKÚ-DS

08.01.2013 Bratislava

Bratislava 8. januára (TASR) - Niekdajší starosta bratislavskej mestskej časti Nové Mesto Richard Frimmel sa vzdal poslaneckého mandátu v zastupiteľstve Bratislavského samosprávneho kraja (BSK). Podľa šéfa Smeru-SD v Bratislave Martina Glváča sú dôvodom nedemokratické praktiky SDKÚ-DS na čele s Pavlom Frešom, ktorý je zároveň predsedom BSK.

"Konzultoval som s pánom Frimmelom, ktorý bol členom poslaneckého klubu Smer-SD, jeho rozhodnutie, ktoré nám vysvetlil na dnešnom rokovaní Krajskej rady. Vážim si jeho prácu a rozumiem jeho odchodu, ktorý chápem ako vyjadrenie protestu voči fungovaniu na Bratislavskej župe," vyhlásil v stanovisku Glváč. Podľa neho SDKÚ-DS neuznáva demokratické princípy a kontrolné mechanizmy, nakoľko už tri roky Smer-SD ako najväčší poslanecký klub žiada adekvátne zastúpenie, aké mu patrí na základe voličskej podpory.

Modrý valec podľa Smeru-SD však funguje a k ničomu túto stranu nepustí. "Zo siedmich komisií nemá poslanecký klub ani jedného predsedu, dokonca ani post overovateľa zápisnice z rokovania zastupiteľstva," upozorňuje Glváč. Zároveň považuje za pokrytecké, že predstavitelia SDKÚ-DS sa dožadujú predsedníckych postov vo výboroch NR SR, aby mala opozícia kontrolu vládnej väčšiny, požadujú tiež pre opozíciu post predsedu NKÚ a ďalších úradov a na druhej strane už vyše troch rokov na regionálnej úrovni v tichosti potláčajú všetky demokratické princípy. "Toto tu nebolo ani pred 40 rokmi v čase normalizácie. Za to, čo robí pán Frešo a jeho SDKÚ-DS, by sa nehanbil ani bieloruský prezident Lukašenko a jeho diktátorský režim," dodal Glváč.
 

Vyberte región